u12 – SK Rita Berlaar (2-0)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Thomas Vanhove, Isahia Weyns, Renzo Holemans, Ferre Heremans, Torben Thissen, Wout Bosmans, Sander Koenig, Luca Bosmans, Staf Nys, Twan Van Egdom en Matissen Geens. Coach: Danny Weyns Manager: Danny Bosmans.

Periodestanden: 1-0,0-0//1-0 en 0-0.

Nog voor de wedstrijd stond het gezicht van Danny Bosmans op “ONWEER”. “Ik heb het deze week nog tegen het bestuur gezegd!!! Zorg aub voor een referee voor onze U-12ploeg.” Geen fluitenier voor de match te zien en dus nam onze ploegafgevaardigde, fel tegen zijn zin, nogmaals het fluitje in de hand. (nota van het bestuur: terechte woede, maar net zoals de voetbalbond een tekort heeft aan scheidsrechters, heeft SVG er ook tekort. Ploegen moeten dan soms noodgedwongen zelf een oplossing zoeken. We nemen dan ook regelmatig initiatieven om er nieuwe te vinden, maar momenteel zonder succes…)

De tegenstrever Berlaar wordt aanzien als één van de sterkste ploegen uit de reeks! Slechts 2 keer keerden ze naar Balder puntenloos terug, waaronder de ontmoeting op Bonheiden. De aftrap was pas gegeven en dan kregen we een prachtige goal van Grasheide waar dat ongeveer elke speler zijn steentje aan bijdroeg (Thomas, Renzo, Torben, Ferre, Twan, Staf en Matisse) en die met een magnifieke kogel van op 17 meter door Isahia werd afgerond.

In de tweede periode kwamen de Groenroden meer in de wedstrijd maar de beste kansen waren toch voor Grasheide.

Halverwege het derde kwart verdubbelde Matisse de voorsprong. Een verre uittrap van Senne De Raet belandde op de tippen van Luca, een meter verder stond Woutje die de bal naar Twan door telefoneerde, die zette onze nummer 4 aan het werk die met een wanhoopspoging de Berlaarse gelegenheidsdoelman te grazen nam. Bij dit doelpuntje was wel wat geluk gemoeid.

Na de wedstrijd was trainer Danny Weyns een gelukkig man:”Vandaag hebben we als een echte ploeg gespeeld! Inzet en nog eens inzet. Met zijn allen hebben we gewonnen”. Speciaal willen we ook Sander vernoemen die zijn talenten voor een volgende maal kon opsparen.

Foto: de laatste instructies

Opa

PS.Volgende zaterdag 25 november om 11u worden we op Bonheiden verwacht.