Bonheiden – u12 (6-0)

Opstelling Grasheide: Thomas Vanhove, Isahia Weyns, Renzo Holemans, Ferre Heremans, Torben Thissen, Wout Bosmans, Sander Koenig, Luca Bosmans, Staf Nys, Kylian Cuypers en Twan Van Egdom. Coach: Danny Weyns Manager:Danny Bosmans.

Periodestanden: 2-0, 1-0//1-0 en 2-0

Het U12-team van Bonheiden is zonder meer de beste ploeg uit de reeks. Tot nu keerden zij nog maar één keer puntenloos naar de Eisenhowerlaan terug (verlies op Westerlo). Ook over de landsgrenzen is de kwaliteit van deze kudde opgemerkt en daardoor zijn zij uitgenodigd op het prestigieuze tornooi van MVV(Maastricht). Bonheiden is zowat de oudste ploeg uit de streek en viert volgend jaar haar 90-jarig bestaan.

Het begon niet goed voor Grasheide. In het begin van de wedstrijd viel Isahia Weyns uit met een beenblessure. Toch kon hij na de koffie terug ingezet worden op de vettige Bonheidense akker (dan hebben wij aan de Galeistraat een biljartlaken). Al spoedig bleek dat de thuisspelers de betere waren en met de rust (3-0) was de wedstrijd gespeeld. Daardoor kreeg iedereen ruimschoots de kans om aan de bak te komen en kon trainer Danny Weyns enkele experimenten doorvoeren. Zo werd onder andere Ferre Heremans als laatste man uitgetest en kreeg Torben de zware taak als spelverdeler. Als we nog zeggen dat Danny Bosmans moedwillig de witte truitjes had meegenomen om de kwaliteit van Ann Heylen (mama Staf) haar wasmachine uit te testen…dan hebben we ook alles gezegd.

Volgende keer beter! Nu zaterdag (normaal om 9u30) staat de geladen derby tegen Booischot op de agenda en wel voor twee redenen! Sinds de uitvinding van de bal zijn deze ploegen mekaar waard en ook is het een weerzien voor onze 7 Heist-Goormannen met hun klasgenoten Yani en Jonas Laureys.

Foto: onze 3 fiere invallers (Kylian, Wout en Luca).

Opa