Bonheiden – u12 (2-0)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Thomas Vanhove, Isahia Weyns, Luca Bosmans, Renzo Holemans, Torben Thissen, Wout Bosmans, Staf Nys, Kylian Cuypers, Ferre Heremans, Twan Van Egdom en Matisse Geens.

Coach: Danny Weyns Manager: Danny Bosmans (foto van beiden)

Periodestanden: 1-0, 0-0//0-0 en 1-0

Vorige week schreven we nog: “Bonheiden U12 heeft het woord verliezen geschrapt” (in 6 maanden niet meer verloren), maar nu wil het wel lukken dat Bonheiden vorige zaterdag met 8-2 in het zand moest bijten op Rijmenam.

Grasheide begon beresterk aan de wedstrijd . Renzo knalde in de aanvangsfase mooi op doel en in de herneming knalde Twan de bal tegen de netten. De referee keurde deze goal af na voorafgaand handspel (natuurlijk had geen enkele SV-aanhanger dat gezien! Niets dan lof voor de ref). Bij de eerste tegenprik moest Senne zich omdraaien. Een knap uitgespeeld doelpunt van de thuisploeg! Nog steeds in dit eerste kwart kregen we van beide zijden flitsend en fris aanvalsspel. Toch willen we het supermoment van deze match even in de verf zetten: Bonheiden kwam nog eens messcherp voor de bezoekende kooi…tot driemaal toe kon de bal weggewerkt worden en dan zag iedereen de 2-0 binnengaan….een listig boogballetje werd door de Ferre met een spectaculaire omhaal nog van de doellijn gehaald.

Ook in de tweede periode kampeerde Grasheide gedurende 70% van de tijd in het kamp aan de Eisenhowerlaan. Kansen bij de vleet van onder meer Luca, Staf, Torben, Kylian alsook een zwierige aanval van Matisse Geens die op de voortreffelijke thuisportier Mathis Huygelen strandde.

Na de thee zette Grasheide deze maal de turbo aan. Isahia bewaakte met strenge blik de middenlijn en de rest trok ten aanval. In de slotfase bediende Wout nogmaals Twan die verwoestend op de paal uithaalde. “Het mag niet zijn” waren de woorden van een fiere trainer Danny Weyns die op dat moment achteruit keek en zag dat geelzwart in de laatste seconde Thomas Vanhove het nakijken gaf en zo de 2-0 eindstand vastlegde na de beste wedstrijd van het seizoen van onze U12-ploeg.

Wij kijken nu al uit naar de partij van nu zaterdag 3 februari om 9u30 tegen VC Rijmenam.

Opa