u12 – Rijmenam (2-5)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Isahia Weyns, Luca Bosmans, Renzo Holemans, Torben Thissen,  Staf Nys, Kylian Cuypers, Ferre  Heremans en Twan Van Egdom.

Coach:Danny Weyns  Manager:Danny Bosmans

Periodestanden: 0-1,0-1/2-2 en 0-1

Bij de troepenschouw moest coach Danny Weyns vaststellen dat 30% van de ploeg ontbrak wegens Plechtige Communieverplichtingen. Geen getreur…nu kon iedereen zijn kwaliteiten bewijzen. VC Rijmenam, uitgedost in petroleumblauw, won in deze nacompetitie tot nu toe al zijn wedstrijden.

Precies om 9u30 floot SV-secretaris Ronnie Frans (foto) deze match op gang en we kregen een ontmoeting in 2 bedrijven. Voor de rust was het al Grasheide wat de klok sloeg, nadien wees de slinger meer in de richting van Rijmenam.

Torben testte in minuut 1 de bezoekende doelverdediger gevolgd door pogingen van Stafke en een afstandspegel van Isahia. Na onnodig balverlies in het middenveld stond plots een bezoeker, die de tijd kreeg om alle grassprieten te tellen, alleen voor de Senne die niets anders kon dan de bal in de netten te gaan zoeken. En ook zo in het tweede kwart! Onze vertrouwde rechtsbuiten Renzo werd gevraagd om het eens als spits te proberen maar het moge duidelijk zijn dat zijn snelheid beter tot uiting komt op de flanken. En wederom waren onze gasten dodelijk efficiënt bij hun enige aanval.

Na de rust kregen we 2 totaal andere ploegen te zien! Grasheide werd meer in de verdrukking gespeeld en 0-3 was het logische gevolg. Geen minuut nadien gaf Kylian, na een listig binnendoortje, het leder aan Twan die de Rijmenantse portier geen schijn van kans gaf. Plots geloofden de jonge geelblauwe veulens opnieuw in hun eigen kansen  maar toch waren het opnieuw de bezoekers die scoorden. Juist voor het einde van de derde periode kon Luca, na lang aandringen, een corner versieren. Deze hoekslag belandde op de blonde knikker van Ferre Heremans die 2-4 in ons notaboekje zette.

Op het einde van de wedstrijd schoot Rijmenam nog op de paal om in de herneming de “te” riante 2-5eindcijfers vast te leggen. Het deed ons ook deugd om de 80-jarige opa van Isahia Weyns terug te zien na een wekenlange ziekte.

Opa