u12 – Berlaar (4-2)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Isahia Weyns, Ferre Heremans, Sander Koenig, Wout Bosmans, Renzo Holemans, Luca Bosmans, Torben Thissen, Kylian Cuypers, Staf Nys en Twan Van Egdom.
Coach: Danny Weyns Manager: Danny Bosmans

Periodestanden: 2-0,1-0//1-0 en 0-2

Beireke Dockx in de kijker! (foto)

Vandaag willen we eens Beireke Dockx in de kijker zetten. De Formule 1 van Francorchamps per fiets te winnen is gemakkelijker, dan van hem iets te weten te komen. Maar toch …. Albert Dockx werd op de wereld gezet op 30 januari 1945 (dus pas 73) en werkte heel zijn leven in de biersector. Eerst bij mouterij De Preter in Putte (nu antiek De Lelie) en later bij Lamot in Mechelen. Alle Grasheide-supporters zegden ons dat Beireke altijd de club bij de Galeistraat geholpen heeft…en dat zijn 10-jarige kleinzoon nu de ballenvanger is bij de U-10 ploeg.

Beireke, namens de ganse Grasheide willen we U echt danken voor uw inzet. “Un Grand Merci”. Helpers als U zijn er nooit genoeg.

Terug naar de wedstrijd. Berlaar trad gehandicapt aan de face-off met enkele afwezigen en een disciplinair geschorste speler. Anderzijds zette SV Grasheide U12 zijn goed spel van na Nieuwjaar door. Coach Danny Weyns ”We spelen nu met een voorwaartse druk en ik heb in 2018 alleen maar goede matchen gezien” en dat resulteerde al vlug in een treffer van Twan op mooi aangeven van Staf en Kylian. Nog geen 60 seconden later versierde Renzo een corner die door de Ferre werd binnengeknikt. In het tweede kwart bokste Grasheide nogmaals een goede aanval in mekaar die begon bij Torben, gaf de bokshandschoen (=bal) door aan Wout en Luca die Twan toelieten om Berlaar knock-out te zetten. Het blauwgeel doelpunt nummer 4 was een kopie van nummer 2. Deze keer was het Sander, na lang aandringen, die een hoekschop afdwong. Hoekschopnemer van dienst Twan, borstelde het leder op de tippen van Ferre Heremans en het was 4-0. In de slotfase prikte Berlaar nog tweemaal tegen, wat onze doelman Senne deed zeggen “eindelijk ben ik vuil”. Op 2 minuten van het einde belandde een harde wegspeelbal van onze laatste man Isahia Weyns tegen het hoofd van Arne De Jong die er een dikke oor aan overhield (waarschijnlijk dokter).

Nu zaterdag om 9u30 staan we met zijn allen paraat in Hooikt.

Opa