u12 – Hooikt (4-3)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Luca Bosmans, Isahia Wijns, Ferre Heremans, Renzo Holemans, Torben Thissen, Kylian Cuypers, Wout Bosmans, Twan Van Egdom en Matisse Geens.

Coach: Danny Wijns Manager: Danny Bosmans

Periodestanden:1-1, 0-0//2-1 en 1-1

Boeiend kijkstuk met een verdiende overwinning tegen (volgens ons?) de beste ploeg uit de reeks. In de tiende seconde noteerden we een briljante redding van doelman Senne! Direct gevolgd door een aanval op rechts die juist niet afgewerkt kon worden door Kylian Cuypers. Diezelfde Kylian stak een minuutje later het leder door naar Twan(#27) die de touwen bolzette(1-0). Renzo, die de linkerkant afdweilde(in een vorig verslag schreef ik afdweilen met een lange ij!!!, gaf een listig pasje naar Torben Thissen die maar juist miste. Het was langs de andere kant dat de verkeerde Matisse (Verduyckt) er 1-1 van maakte. Nog steeds in de eerste periode pompte onze nummer 27 nog eens tegen de lat zodat de verdiende voorsprong uitbleef.

Ook in de tweede periode, zonder treffers, bleef het snoepen. Ballenpakker Senne schatte een kanonbal van Jeut goed in…met als gevolg dat deze langs de bovenkant van het kader richting hemel verdween. Meer dan goed werk noteerden we ook van het verdedigingsduo Heremans-Wijns.

Na de pauze hadden we maar even plaatsgenomen in de loges toen Lars Leemans er 1-2 van maakte. Een corner van Matisse(#5) belandde op de linker van Twan en alles was te herdoen(2-2). Dan wederom gedurende 3 minuten de twee “vijandige” Matiisse’s in de schijnwerper! Eerst de “goede” die de Grasheideaanhang deed juichen(3-2) en dan de “minder goede” die Hooikt langzij bracht(3-3).

In de slotfase zagen we onze supersub Wout Bosmans juichen na het mooiste doelpunt van de dag. De ‘goede’ Matisse nam een hoekschop, deze werd door #27 terug gelegd tot bij #5 die met een rake loeier de eindscore vastlegde. Tijdens de “persbabbel” na de wedstrijd zei trainer Danny Wijns letterlijk:”Die overwinningsgoal vandaag was een kwestie van overtuiging dat men in een schot steekt”!

Deze thuiswedstrijd, uitstekend gefloten door Niels Van Craen(reserven Grasheide), was de laatste van dit seizoen. Volgende zaterdag trekken we met zijn allen naar de Elzenstraat(11u15). Op donderdag 3 mei komt de U11-ploeg van Heist Sportief naar Grasheide en op 5 mei sluit onze U12-ploeg het seizoen af tijden een tornooi in Baal.

Opa