U13 – Baal (6-0 – vriendschappelijk)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Isahia Wijns, Luca Bosmans, Renzo Holemans, Rik Nys, Staf Nys, Wout Bosmans, Twan Van Egdom en Matisse Geens.

Coach: Danny Wijns Manager: Danny Bosmans

Periodestanden: 1-0,1-0//1-0 en 3-0

Danny Wijns kon niet achterblijven bij onze nationale coach Martinez en begon ook met enkele opvallende experimenten! Senne De Raet bleef in de kooi en deed gewoonweg wat Courtois de dag voordien deed: alles pakken! Maar de opmerkelijkste wijziging was deze van bezemwagen (= laatste man). Sinds jaar en dag is dat het grondgebied van Isahia Wijns (speelde nu juist voor de laatste man)!…en dus kreeg Luca Bosmans de laatste borstel.

De eerste periode was het beste wat we sinds maanden zagen! Sambavoetbal op zijn Braziliaans en een doelpunt waarbij we nu nog onze vingeren aflikken. Het begon bij Staf die zijn broer Rik (zeer goed op de rechtervleugel) aan het werk zette, Twan bediende de bal panklaar voor de rechter Matisse legde (foto-wordt deze week 12). Even later vervloekte Renzo nog de lat.

Iets wat we zelden zien is een penalty in een jeugdwedstrijd. Een overduidelijke “handsbal” van Baal werd door scheidsrechter Ronnie Frans bestraft met een penalty die door Wout Bosmans werd gemist. Diezelfde Wout, die niet voorzien was voor deze wedstrijd, verdubbelde even later toch de score. Twan trof nog de paal en de lat.

De tweede helft begon wederom met een geelblauw offensief. Een schot met orkaankracht 8 van Staf(ke) verdween via de onderkant van de dwarsligger in doel. Daarna kregen we nog thuistreffers van Renzo en Twan en het was Wout die de riante 6-0eindcijfers op het bord hing.

Volgende week zaterdag om 13u krijgen wij Hooikt op bezoek. Altijd een aangename tegenstrever.

Opa