Ik dien – u13 (9-0)

OPSTELLING GRASHEIDE: Rik Nijs, Senne De Raet, Luca Bosmans, Torben Thissen, Thomas Vanhove, Sander Goyvaerts, Isahia Wijns, Wout Bosmans, Twan Van Egdom en Matisse Geens.
COACH: Danny Wijns MANAGER: Danny Bosmans
PERIODESTANDEN: 3-0,3-0//0-0 en 3-0.

Soms vindt men in Vlaanderen nog verborgen voetbalparels en daar is “Ik Dien” er zeker één van. Tot vorig seizoen maakten ze nog deel uit van het KVV (Katholiek Vlaams Voetbalverbond), maar wegens het terugdraaien van subsidies zijn zij nu tot de KBVB toegetreden. “IK DIEN” (op de grens van Edegem en Kontich) bestaat 95 jaar, telt 700 aangesloten leden verdeeld in een 40-tal ploegen. Hun ploegen krijgen ook speciale namen! Officieel speelde SV Grasheide tegen “Ik Dien Valencia Paars”.

Normaal vernoemen we nooit afwezigen, maar deze maal maken we een uitzondering. Staf Nys ontbrak wegens ziekte en Renzo Holemans nam met het zesde leerjaar deel aan de interscholenloop van Groot Heist….en hij won (zie foto). Proficiat!

Terug naar de wedstrijd! Een mooi uitgedoste referee vroeg de 2 kapiteins bij hem….in allerijl werd ouderdomsdeken Rik nog door zijn maats aangeduid en dan…eerst het keuren van de studs, het opwerpen van een geldstuk, het kiezen van de kant en nog wat handjes drukken. In de aanvangsseconden stuurde Luca het leder naar Twan die een wenkende kans gestopt zag door de plaatselijke keeper. Dan was het een halfuurtje pompen en verzuipen. Onze verdedigers zoals Isahia, Torben en Thomas konden niets inbrengen tegen een resem kansen en 6-0 bij de koffie was niet eens overdreven. In het derde kwart (met Senne in de schiettent) ging het iets beter en we noteerden zelfs een tweede kans. Een corner van Matisse belandde op de blonde knikker van Sander die maar juist naast kopte. Wout kreeg nog een halve mogelijkheid en het was Rik die de derde grote kans op zijn sloffen kreeg. Voor de voetballiefhebber is het een verrijking dat een ploeg als “Ik Dien” nu bij de KBVB speelt.

Nu zaterdag om 13u, in de arena van de Galeistraat, komt een andere nieuweling op bezoek: BACWALDE Boechout. Een ploeg met een speciale slogan: ”We voetballen voor het plezier, maar we spelen om te winnen”.

Opa