u13 – Ik Dien Edegem (1-6)

Opstelling Grasheide: Senne De Raet, Rik Nys, Luca Bosmans, Renzo Holemans, Wout Bosmans, Torben Thissen, Thomas Vanhove, Isahia Wijns, Twan Van Egdom en Matisse Geens.
Coach: Danny Wijns Manager: Danny Bosmans

Periodestanden: 0-3,0-0//1-1,0-2

“IK DIEN” Edegem U13 is zowat de beste ploeg van de reeks. Zij brengen drie U13-ploegen in stelling en die krijgen namen als Valencia paars, Valencia Wit enz…(IK DIEN heeft 700 aangesloten leden). Tijdens de heenwedstrijd moest Grasheide het onderspit delven met 9-0 maar dat was tegen Valencia Paars en die kunnen wedijveren met ploegen als Beerschot en Antwerp.

“IK DIEN” haalde direct de stormram boven! In de eerste minuut moest Senne zich al breed maken op een schot van Michiel Mattheeusen die even later toch scoorde. 0-3 na de eerste periode. Geelblauw speelde een meer dan verdienstelijke tweede periode met kansen van Rik, Matisse, Torben en de jarige Wout Bosmans. (zie foto samen met Thomas Vanhove).

Juist na de rust perst Luca het leder door naar de aalvlugge Renzo welke Isahia bediende…. die foutief gestopt moest worden. Twan zette zich achter de bal, zag de kruin van de op 11 november jarige Thomas Vanhove die op kunstige wijze liet zien dat er ook netten hangen aan het Edegemse doel.

In het laatste hoofdstuk scoorden de bezoekers nog tweemaal. Eén van de paarse treffers kwam van de voet van Jeffrey Clerckx. Een speler als een andere ware het niet dat zijn papa Kristoff Clerckx (een vurige supporter) is die gedurende vele jaren de rol speelde van Andreas Mitsidis in de VTM-reeks Familie.

Het zal volgende zaterdag vroeg licht voor ons zijn want om 9u15 blaast de plaatselijke fluitenier de wedstrijd U13 tussen Bacwalde (Boechout) en Grasheide op gang.

Opa