Bacwalde – u13 (4-1)

OPSTELLING GRASHEIDE: Senne De Raet, Rik Nys, Isahia Wijns, Torben Thissen, Renzo Holemans, Wout Bosmans, Thomas Vanhove, Sander Goeyvaerts, Twan Van Egdom en Matisse Geens.

COACH: Danny Wijns  MANAGER: Danny Bosmans

PERIODESTANDEN: 2-0,0-0//1-0 en 1-1

BACWALDE is een club die in 1962 werd opgericht door Boechoutse studenten en die sinds 1963 op terreinen van de Broeders van Sint Gabriël spelen (Provincieweg Lier-Antwerpen). In 2015 kocht de gemeente Boechout de terreinen aan, die er een mooie omheining plaatsten en een kunstgrasveld aanlegden. De kantine en de kleedkamers kwamen in handen van Bacwalde zelf.

Over afwezigen zeggen we zelden iets! Deze maal viel de afwezigheid van feestmeester Luca op! Vrijdag knotste hij met zijn hoofd tegen de brandkast van het H.Hartcollege (Heist) en moest genaaid worden.

Grasheide begon goed aan de wedstrijd met een verre uithaal van koerskonijn Renzo en een schotje van Wout. De volgende minuten kon Senne zich opwarmen aan oefenballetjes van de thuisploeg. Naarmate de eerste helft vorderde nam Bacwalde de wedstrijd meer en meer in handen en werd hiervoor beloond met 2 doelpunten.

Grasheide was zeker niet slecht met Torben en Isahia als betrouwbare sluitstukken in het begin van de tweede helft. Een schot in draai van Thomas, een wippertje van Rik en nogmaals een pegel van Isahia gaven ons hoop. Bij de volgende tegenprik werd het 3-0. Dan een goede aanval van Matisse richting Twan die aan de herstelde Sander(appendicite) de mogelijkheid af om de eer te redden(foto). SV flirtte dan met een tweede treffer, doch even later legden de oranjeblauwen na een mooie collectieve uitval de eindcijfers vast.

Nu zaterdag om 13u staat de derby Grasheide-Heist in het groot onze agenda.

Opa