Kwartfinale LAVA-beker u13

04.02.2019 U13 LAVA-BEKER   ST. KAT.WAVER – GRASHEIDE 0-5

OPSTELLING GRASHEIDE: Senne De Raet, Rik Nijs, Torben Thissen, Isahia Wijns, Luca Bosmans, Thomas Vanhove, Wout Bosmans, Sander Goyvaerts, Twan Van Egdom en Matisse Geens.

Coach (ad interim): Kurt Geens  Manager (ad interim): Jan Casteels

Periodestanden:0-1,0-0//0-1 en 0-3.

Kwarfinale voor de LAVA-beker (LAVA = Lagere Afdeling Voetbal Antwerpen) en dit tegen Katelijne. Eerlijkheidshalve moeten we aanstippen dat de groentenjongens aantraden met een team waarvan de meesten een jaartje jonger waren dan de onzen.

Coach Kurt Geens, een voormalige voetbalglorie van SV Grasheide, begon bij de voorafgaandelijk tactische bespreking met het “plan Courtois”. Iets dat zelfs ondergetekende begreep!

In de aanvangsfase nam Torben Thissen direct de Katelijnestier bij de horens door in de eerste minuut tegen de paal te schieten. Even later veroverde Thomas de bal, Matisse knikte door naar Twan en na 3 minuten stond de 0-1 in ons boekje . Nadien bleef de Grasheidestier in de weide van Katelijne grazen maar hoe Luca, Sander en Isahia ook aandrongen…het bleef 0-1.

Geen bijsturingen tijdens de koffie. Na minuut 32 kregen we de mooiste bezoekende aanval. Een verre uittrap van Senne belandde op het Adidasschoeisel van Matisse die Twan in staat stelde om de stand te verdubbelen. In het slotkwart kwam een giraffestootje van Thomas op de rechter van een bijzonder blije Wout die er 3-0 van maakte. Geen minuut later was het aan Torben om 0-4 aan te tekenen na een mooie en lange poging. Het was Twan die de eindcijfers vastlegde …. hij had zelfs de tijd om vooraf “Dank U” te zeggen aan de blauwe Katelijnse goalie. De enige SV-speler die we niet vernoemd hebben is ballenplukker Rik Nijs die spijt had dat hij zijn matras niet had meegebracht.

De halve finale spelen onze boys op vrijdagavond 22 februari om 18u30 in hetzelfde stadion en dit tegen OLVE Edegem die ook vandaag hun wedstrijd wonnen tegen Nielse met 4-1. (OLVE =ONZE LIEVE VROUW COLLEGE EDEGEM).

Opa