Rapid Leest – u13 (3-2)

OPSTELLING GRASHEIDE: Senne De Raet, Luca Bosmans, Renzo Holemans, Wout Bosmans, Torben Thissen, Isahia Wijns, Sander Goyvaerts, Twan Van Egdom en Matisse Geens.

COACH: Danny Wijns MANAGER: Danny Bosmans

PERIODESTANDEN: 0-1,1-0//1-1 en 1-0

Telstar Leest zag in 1969 het levenslicht en had als thuishaven een weide naast de Zenne. Na heel wat fusies ontstond Rapid Leest in 1992. Hun eerste ploeg staat nu vooraan in Tweede Provinciale.

Bij Grasheide enkele tactische wijzigingen. Torben schoof een bank vooruit en Twan werd in het middenveld geposteerd.  Na 5 minuten in de wedstrijd kregen we een scheidsrechterwissel! De nieuwe referee begon echter terug op ‘tijd nul’. In die openingsminuten had Senne alle zeilen moeten bijzetten om de openingstreffer te vermijden. Na minuut 6  legde Renzo het leder op de rechter van Matisse die zijn schoolgenootje Wout ongedekt zag staan…iedereen verwachte een pasje naar Torben maar het was Twan die met een magistrale lob opende. Grasheide was in de openingsperiode slechts tweemaal gevaarlijk…een  afstandsschicht van Isahia scheerde nog de buitenkant van de paal. Ook een evenwichtige tweede periode waarin de gelijkmaker ruim in de overtime op het bord kwam.

Na de plaspauze waren het voornamelijk de Zennejongens die de betere kansen afdwongen en beloond werden met een tweede roos. Na lang balbezit van geelblauw met de tussenstaties Luca, Sander, Matisse en Renzo schotelde opnieuw Wout wat lekkers voor aan Twan en alles was te herdoen. Daarna noteerden we nog een goed shot van Renzo maar bij een tegenaanval werd het definitieve vonnis geveld. In deze wedstrijd zat meer in.

Nu vrijdag om 18u30 zijn we met zijn allen in Reet voor de volgende fase in de LAVA-Beker (ik denk halve finale). De tegenstrever is OLVE (Edegem).

Een goed etmaal later verwachten we om 11u onze vrienden van Branst en dit op het “Alfons Timmermansstadion”.

Opa