Het voetbalseizoen 2018-2019 is afgelopen. Voor sommige “eindelijk!”, voor anderen “nu al?”.
Liep alles van een leien dakje? Neen, maar de vele vrijwilligers probeerden er elke dag het beste van te maken en rekenden daarvoor ook af en toe op jullie begrip.
Wij kunnen in het algemeen alvast terugblikken op een geslaagd seizoen.

Op sportief vlak noteerden we enkele uitschieters: U21 werden vice-kampioen, U15 speelde kampioen, won tornooi in Rumst en werd 3e op het internationaal tornooi in Saasenheim, U13 won ons eigen jeugdtornooi, U9 speelde de finale van de LAVA-RKB-beker en werd de 7e beste U9 van de provincie, U11 won het tornooi in SC Keerbergen, de U12 won het tornooi in Werchter, de dames bereikte de finale in de Redavo-beker , … Naast deze mooie sportieve prestaties, startten we ook met een meisjesproject. Hiermee laten we jonge meisjes kennismaken met voetbal, die later kunnen doorstromen naar onze damesploeg.

Onze evenementen waren één-voor-één een succes: een jeugdtornooi met een 40-tal ploegen, voor ons ontbijtbuffet  trokken we voor de tweede keer naar de parochiezaal en op de eetdag  kwamen vele mensen eten. Met Grasheide kermis vielen de mosselen weer in de smaak en het jaarlijks bal was een moment om met z’n allen de beentjes los te gooien.

Een minpuntje bij het organiseren van onze evenementen: we merken een dalend aantal vrijwilligers om te helpen op onze evenementen. Als deze dalende trend zich blijft voordoen, zullen wij genoodzaakt zijn om één of meerdere evenementen te schrappen. Dit financieel verlies zullen we dan mogelijk moeten compenseren met bijvoorbeeld een verhoging van het lidgeld (dat voor volgend seizoen al voor de 6e keer op rij ongewijzigd blijft, ondanks de berichten die je in de pers verneemt dat jeugdvoetbal de laatste vijf jaar 30% duurder werd). Daarom deze warme oproep aan iedereen: als je tijd en zin hebt, kom ook eens een handje helpen op onze evenementen.

Voor de vernieuwing van de infrastructuur (afbreken van oude kleedkamers en afdak en plaatsen van nieuwbouw) hebben we de nodige goedkeuringen van de gemeente gekregen. Er zat nog een fiscaal addertje onder het gras, waardoor we eerst zekerheid moesten hebben dat we onze gebouwen nog lang mogen gebruiken van de gemeente. De offertes werden opgevraagd, besproken en onderhandeld, zodat we binnen het voorzien budget blijven. Van zodra de gemeente finaal groen licht geeft, kunnen we in het najaar van start gaan.

Dit was enkel en alleen mogelijk dankzij jullie allemaal!! We denken hierbij o.a. aan de supporters, ouders, trainers, afgevaardigden, terreinverzorgers, tappers, kuisploeg, sponsors en al de andere vrijwilligers die op één of andere manier hun steentje hebben bijgedragen en hierdoor zorgen dat SV Grasheide een prachtige sport- en vriendenclub is.
DIKKE MERCI !!!