U15 – KSK Wavria (31/08/2019)

OPSTELLING GRASHEIDE: Rik Nys(#1), Renzo Holemans(2), Ferre Van den Eynde(3), Luca Bosmans(4), , Robbe Van den Put(5)  “C” , Jordi Schoetens(6), Matisse Geens(7), Jari Ceulemans(8), Fabrice Van Oosterwijck(9), Bono Roosen(10), Sander Goyvaerts(12), Wout Bosmans(14) en Twan Van Egdom(16).

Coach: Glenn Van den Broeck Manager: Danny Bosmans

Periodestanden: 0-0,1-0// 1-3 en 1-3. 4 periodes van 20 minuten

Doelpunten Grasheide:32’ Twan Van Egdom(1-0),48’  Jari Ceulemans(2-0), 64’Matisse Geens(3-3) Pen.

Grasheide opende de debatten en in de aanvangsminuten noteerden we kans(jes) van Bono en Matisse. Het was opvallend dat de onzen opzettend lief waren voor Hanne Thielemans(#7) die zelfs de kans kreeg een tweetal keren onze portier Rik Nys diep in de ogen te kijken.

In het tweede kwart haalde Grasheide de “Goedendag” boven en we kregen (bijna) open mogelijkheden voor Wout, Bono en Fabrice. Langs de achterzijde hadden Jordi, Ferre en Robbe een stevige grendel op de achterdeur geplaatst. Omstreeks minuut 32 krulde Sander Goyvaerts de bal voor doel en in de kluts opende Twan de score. Dan een dol Grasheidens vijfminuutje! Eerst dreigde Jari voor de kooi van de Waverse goalie Jonathan Courtois( what a name!!)..dan een mooi paraboolshot van kapitein Robbe Van den Put…een aandringertje van Renzo …zelfs winger(vleugelspeler) Luca zijn shot eindigde nipt naast…maar geen doelpunten.

Vanop afstand verdubbelde Jari Ceulemans de score(2-0) in het begin van de tweede helft. Het was ons opgevallen dat Wavria teerde op uitvallen van het duo Sandro Verhaegen(#9) en Brent Vanderbist(#13). Beiden zouden 6-maal onze Rik te grazen nemen. Opvallend wel dat Brent Vanderbist op het wedstrijdblad stond ingeschreven al keeper. Vooreerst werd het 2-2 en in de slotseconde van het derde kwart werd een penalty keurig omgezet.

Renzo opende in de slotfase met een knappe dribbel. In minuut 64 werd onze nummer 16 neergehaald in de verboden zone en Matisse Geens zette deze 11-metertrap keurig om.(3-3). Wavria kwam terug op voorsprong(3-4) en even later werd nog een penalty gemist door Grasheide.Maar wat wil je met Courtois tussen de palen. Met twee messcherpe counters legden de bezoekers  de eindstand vast.

Volgende zaterdag staat er Berlaar-Grasheide op de affiche. Echter met 8 spelers tegen 8.

Opa