U15 geplaatst voor volgende ronde Lava-cup

U15 – Oxf. Hemiksem: 11-1

OPSTELLING GRASHEIDE: Rik Nijs(#1), Fabrice Van Oosterwijck(2), Ferre Van den Eynde(3) “C”, Matisse Geens(4), Robbe Van de Put(5), Jordi Schoetens(6), Jari Ceulemans(8), Bono Roosen(10), Isahia Wijns(11), Thibaud Artoos(13), Twan Van Egdom(16) en Sander Bruylant(17).

COACH: Glenn Van den Broeck  Manager: Tom Van den Eynde

SCHEIDSRECHTER: Peter Verelst (zonder meer goed…niets op aan te merken)

PERIODESTANDEN:3-0,3-0//0-1 en 5-0 (eindstand: 11-1)

DOELPUNTEN GRASHEIDE: Twan Van Egdom 39’,62’,65’ en 76’, Sander Bruylant 4’,15’ en 25’, Jari Schoetens 20’ en 25’, Bono Roosen 68’ en 71’.

Vooreerst de ploeg van Oxford Hemiksem komt uit in de Provinciale reeks N en heeft na 12 wedstrijden 11 punten. Grasheide staat in reeks T (waar ze als tweede eindigde).

Veldheer Glenn Van den Broeck selecteerde slechts 12 spelers voor het eerste LAVA-treffen (Liga Amateur Voetbal Antwerpen). Grasheide opende de debatten in overdrive en na 4 minuten legde Ferre de bal panklaar voor Sander B. die met een prachtige vlam de score opende. Onze afweergordel bestaande uit Ferre, Fabrice, Robbe(foto – binnenkort jarig), Jordi en Thibaud stuurden met succes voornamelijk Bono en Jari in de buitenste vuurlijn en nog voor de rust zorgden voornoemde spelers en spits Sander voor een geruststellende 6-0 voorsprong.

Het derde kwart staat in onze catalogus vermeld als ‘slecht’. Rik Nijs moest zich in minuut 53 gewonnen geven na een grove dekkingsfout. Het groene nummer 6  legde ons (half bevroren) Rikske zonder veel moeite tegenbeens in de luren(6-1).

In de slotfase was het nog druk verkeer voor de groene Hemiksemse doelmond….Twan haalde nog enkele malen de dorsvlegel boven(assists Isahia/Fabrice, de andere keer Thibaud/Jordi)  en het was Bono die, op het telraam,  nummer 9 en 10 kon aanschuiven. Even voor affluiten ritselde  Matisse Geens, die in onze ogen een berenwedstrijd speelde, de bal door aan onze nummer 16 die zo de eindcijfers kon vastleggen.

Grasheide aan het feest ….. de tegenstrever was zwak….het samenspel was zonder meer goed maar toch stoorde het ons een beetje dat geelblauw een tiental keren in de Hemiksemse  buitenspelval trapte….

De kwartfinales van de LAVA-BEKER: Donderdag 26 december om 14u15 op het terrein van K. Schelle Sport tegen Koninklijke Volharding Wintam Eikevliet B(wonnen gisteren met 2-1 van Branst).

De andere kwartfinale diezelfde dag ook in Schelle:

09u00    Bonheiden – Bornem (U14)

10u45    Hombeek – Willebroek

12u30    Eikevliet A – SC OLVE C (de ploeg waarvan Grasheide vorig jaar verloor na dat “penaltyincident”)

14u15    SV Grasheide – Eikevliet B

Spijtig dat de competitiewedstrijd van 30.11.2019 tussen Grasheide en Katelijne C niet doorgaat (Forfait van Katelijne). Het is daarom een magere troost dat SV tweede is geworden in de reeks T.

Opa