u15a – VDP B (4-0)

OPSTELLING GRASHEIDE: Rik Nys(#1), Ferre Van den Eynde(3), Matisse Geens(4), Robbe Van den Put(5) “C”, Jordi Schoetens (6), Holemans Renzo(7), Jari Ceulemans(8), Bono Roosen(10), Isahia Wijns(11), Arne Nijs(14), Twan Van Egdom(16) en Sander Bruylant(17).

COACH: Glenn Van den Broeck MANAGER: Gert Roosen

SCHEIDSRECHTER: Rudy Van den Eynde

PERIODESTANDEN: 1-0,1-0 // 2-0 en 0-0

DOELPUNTEN GRASHEIDE: 10’, 39’,41’ en 44’ Sander Bruylant.

FC VDP Kontich Sport werd in 1963 gesticht en speelde in de Katholieke Vlaamse Voetbalbond of KVV. In de beginjaren bestond deze ploeg uitsluitend uit personeelsleden van de firma Vandeputte (vandaar VDP) uit Boechout. (Vandeputte is de marktleider in industriële veiligheid). Momenteel hebben ze 22 jeugdploegen (waarvan 3 in de U15-reeks) en 6 seniorenploegen. Zij beschikken over een prachtige sportinfrastructuur.

Met 4 treffers en 2 vlammen op de paal was Sander Bruylant in onze ogen de man van de match (foto). Nochtans was het een aftasten langs beide zijden in de openingsminuten. Na deze gezapige aanvangsfase stuurde Robbe zijn maatje Bono in de uithoek van de Grasheidense prairie… die daarmee de eerste corner afdwong. Vaste hoekschopnemer Twan zag de aanstormende krollen van Sander en Niels Thys(keeper VDP) moest zich voor een eerste maal omdraaien. Kontich liet zich in de tweede periode niet onbetuigd en met een grootse save hield Rik de 0 op het bord. Op slag van rust opende Ferre op Matisse en die schudde een dribbel, à la Messi,  uit zijn sloffen , zette daarbij nog 3 petroleumblauwhemden in de wind, gaf dan nog eens een perfecte voorzet aan Sander en de 2-0 was geboren.

Na 3 seconden in de herneming zond Jordi de bal naar Renzo, bediende onze 17 en voor de derde keer was het een kleine kermis op het veld van Grasheide. Enkele minuten later bikkelde Arne de grote knikker door naar Jari, dan een één-tweetje met Bono  en Sander had maar dank U te zeggen(4-0).

Kontich probeerde in het slotkwart meerdere malen om de pil te milderen …. maar het was Grasheide dat nog langs Isahia, Jari en Twan de beste kansen afdwong.

OPA

PS. Deze week is enorm hard gewerkt aan de nieuwe kleedkamers van SV Grasheide.(foto)