FC Katelijne – u15a (3-2)

OPSTELLING GRASHEIDE: Rik Nys (#1), Fabrice Van Oosterwijck(2), Ferre Van den Eynde(3) “C”, Luca Bosmans(4), Robbe Van den Put(5), Jordi Schoetens(6), Jari Ceulemans(8), Bono Roosen(10), Thibaud Artoos(13), Arne Nijs(14), Twan Van Egdom(16) en Sander Bruylant(17).

COACH: Glenn Van den Broeck MANAGER: Gert Roosen

PERIODESTANDEN: 2-1,1-0//0-0 en 0-0.

DOELPUNTEN GRASHEIDE: 14’ Sander Bruylant 31’ Twan Van Egdom

Deze match is gemakkelijk samen te vatten: periodes 1 en 3 waren voor Katelijne en de periodes 2 en 4 waren voor Grasheide.

Op de drassige en afgeleefde weide van Katelijne nam de thuisploeg de beste start en beloonde dit na 9’ met een banaanschot dat juist onder de kruising viel en waartegen ons Rikske geen schijn van kans had. Na 14 minuten kregen we een prachtaanval van Grasheide over links die begon bij Thibaut, tikte door naar Bono, deze smokkelde de bal naar Robbe die op het juiste moment Sander kon doen afwerken(1-1). In de slotseconden van het eerste kwart kreeg Luca Bosmans vanop 2 meter een hard schot tegen de arm en het nieuwe reglement zegt: ’penalty’. Het blauwe nummer 12 kende geen genade(2-1).

Geelblauw tapte uit een ander vaatje in de tweede periode met klasseflitsen van Fabrice, Ferre en Thibaut. Toch was het de thuisploeg die verder uitliep. Na een zwierige trap van Jordi zag Jari Ceulemans de kans schoon om Twan te bedienen die zo een orgelpunt zette op zijn verjaardag (foto). Verder nog mooie mogelijkheden langs Arne ,Luca,  Robbe en nogmaals Sander.

In het begin van de tweede helft nam Katelijne het heft in handen en miste daarbij nog 2 huizenhoge kansen. De slotperiode begon uitstekend! Bono bediende Jari die in snelheid 3 man voorbij ging en dan op de paal besloot. Eén van de Grasheidense supporters(S.S.) was hierdoor zo van streek dat ze plots luidkeels de kreet “Allée Katelijne” over het Katelijnse patattenveld deed galmen.

Zonder gecoiffeerd voetbal te spelen zat er voor de onzen zeker een gelijk spel in.

OPA