Kessel United – u15b (1-2)

OPSTELLING GRASHEIDE: Senne Deraet(#1), Rik Lens(2), Ferre Van den Eynde(3), Renzo Holemans(4), Torben Thissen(5), Florian Leukemans(6), Thomas Vanhove(7), Jari Ceulemans(8), Matisse Geens(9) “C”, Isahia Wijns(11), Thibaut Artoos(12), Wout Bosmans(14) en Sander Goyvaerts(17).

COACH: Rudy Olijslagers   MANAGER: Danny Bosmans

PERIODESTANDEN: 0-1,0-0//0-1 en 1-0

DOELPUNTEN GRASHEIDE:10’ Jari Ceulemans(Pen) en 44’ Torben Thissen.

GELE KAARTEN: Mateo De Rijck(K), Cis Van Hout(K) en de ploegafgevaardigde van Kessel.

RODE KAART: Tom Van den Broeck(coach Kessel).

Kessel United werd in 2014 geboren na een fusie van VC Kessel en ZWE Kessel met als clubkleuren ‘geel en zwart’. Nochtans speelde het U15-team in een volledige donkerblauwe uitrusting.

Trainer Glenn Van den Broeck meldde bij aanvang bijzonder slecht nieuws voor de U15-familie: “Onze keeper Rik Nys zijn voet ligt in de plaaster(barstje) en zal minimum voor een maandje ‘out’ zijn. Namens alle spelers en begeleiders wensen we hem een spoedig en goed herstel aan.

In de schaduw van de Kesselse basiliek kregen we een wedstrijd met het nodige zout en peper. We moesten in de aanvangsfase wel driemaal met onze ogen pimperen toen we de geelblauwe opstelling zagen! Een afweergordel bestaande uit Isahia, Thomas, Jari en Ferre met als sluitstuk kapitein Matisse die op de stoppersplaats(een term uit Opa’s tijd) zijn gading moest vinden. In moderne tijden is dit ‘laatste man’ geworden.

Kessel United trad met een veredelde U13-ploeg aan. Na een studieronde floot de referee een (lichte) overtreding in de Kesselse rechthoek…penalty…en de thuispoppen gingen aan het dansen. Onze nummer 8, Jari Ceulemans, bleef kalm en zette de uitstekende thuiskeeper op het verkeerde been(0-1). Ook in de tweede periode was Grasheide de iets betere ploeg met minikansjes van de younsters Florean en Rik.

SV’er Thomas Vanhove snoepte na 4 minuten in de herneming het leder af van een Kessellaar , deukte door naar Thibaut en Torben moest de rijpe appel alleen maar plukken (0-2).

Portier Senne, minuten werkloos, moest zich toch na 65 minuten gewonnen geven. Even later kregen we weer een debat tussen de scheidsrechter en de Kesselse bank! ….gevolg….een gele kaart voor de ploegafgevaardigde en rood voor de thuiscoach. Sander, Wout en Renzo schakelden in de slotfase nog een Viteske hoger maar het bleef bij 1-2.

OPA